'City for sale'

 • Ubicación Barcelona, España
Financiado el 04 / 07 / 2018
Cofinanciado!
Obtenido
€ 8.613
Mínimo
€ 4.782
Óptimo
€ 7.871
156 Cofinanciadores
 • Aportando € 10

  Agraïment

  El teu nom apareixerà als crèdits del documental.

  > 32 Cofinanciadores
 • Aportando € 18

  Visionament en lína

  1 codi VOD per veure 'City for sale' en línia en exclusiva + nom als crèdits del documental.

  > 34 Cofinanciadores
 • Aportando € 35

  Lot marxandatge

  1 adhesiu 'Tourism Kills de City' + 1 xapa amb el títol del documental + 1 bossa de roba negra, edició limitada, amb el títol del documental + 1 codi VOD per veure 'City for sale' en línia en exclusiva + nom als crèdits del documental.

  > 22 Cofinanciadores
 • Aportando € 50

  DVD

  DVD del documental + 1 adhesiu 'Tourism Kills de City' + 1 xapa amb el títol del documental + 1 bossa de roba negra, edició limitada, amb el títol del documental + nom als crèdits del documental.

  > 24 Cofinanciadores
 • Aportando € 80

  Invitació a la preestrena

  Dos seients reservats per assistir a la preestrena que es farà al juliol en una sala de cinema a Barcelona + DVD + 1 adhesiu 'Tourism Kills de City' + 1 xapa amb el títol del documental + 1 bossa de roba negra, edició limitada, amb el títol del documental + nom als crèdits del documental.

  > 09 Cofinanciadores
 • Aportando € 100

  Invitació amb llibre

  Obsequi del llibre 'Exceso de equipaje', del periodista i escriptor Pedro Bravo, editat per Debate + dos seients reservats per assistir a la preestrena que es farà al juliol en una sala de cinema a Barcelona + DVD + 1 adhesiu 'Tourism Kills de City' + 1 xapa amb el títol del documental + 1 bossa de roba negra, edició limitada, amb el títol del documental + nom als crèdits del documental.

  > 14 Cofinanciadores
 • Aportando € 250

  Llibre 'Destinació BCN. Història del turisme a la ciutat de Barcelona'

  Regal d'aquest llibre de tapa dura i 280 pàgines, coordinat per l'antropòloga Saida Palou i editat per Efadós i l'Ajuntament de Barcelona + obsequi del llibre 'Exceso de equipaje', de Pedro Bravo + dos seients reservats per assistir a la preestrena que es farà al juliol en una sala de cinema a Barcelona + DVD + 1 adhesiu 'Tourism Kills de City' + 1 xapa amb el títol del documental + 1 bossa de roba negra, edició limitada, amb el títol del documental + nom als crèdits del documental.

  > 03 Cofinanciadores
 • Aportando € 600

  Productor/a associat/da

  Fent aquesta aportació constaràs com a productor/a associat/da als títols de crèdit, un reconeixement simbòlic molt especial + llibre 'Destinació BCN', de Saida Palou + llibre 'Exceso de equipaje', de Pedro Bravo + dos seients reservats per assistir a la preestrena que es farà al juliol en una sala de cinema a Barcelona + DVD + 1 adhesiu 'Tourism Kills de City' + 1 xapa amb el títol del documental + 1 bossa de roba negra, edició limitada, amb el títol del documental + nom als crèdits del documental.

  > 03 Cofinanciadores

Sobre este proyecto

Un documental sobre turisme de masses i expulsió de veïnat a Barcelona

Necesidades Tarea Mínimo Óptimo
Postproducció
Amb aquests diners podrem pagar els costos de la postproducció de so i vídeo.
€ 1.210
Etalonatge
Amb aquests diners podrem pagar un/a colorista perquè faci el retoc de color que donarà un acabat professional al documental.
€ 1.210
Subtítols
Amb aquests diners podrem pagar la feina de dues traductores i subtituladores perquè facin els subtítols en català, castellà i anglès.
€ 1.162
Recompenses i comissions
Amb aquests diners podrem pagar els costos de les recompenses, la comissió de Goteo i les despeses bancàries derivades del micromecenatge.
€ 1.200
Versió per a televisió
Això ens permetrà pagar un/a muntador/a perquè redueixi el documental i el deixi en 55 minuts, durada apta per al format televisiu.
€ 1.089
Distribució en festivals
Amb aquests diners podrem pagar les quotes d'inscripció a diversos festivals de cinema documental d'arreu del món.
€ 2.000
Total € 4.782 € 7.871
Imprescindible
Adicional

Información general

Barcelona és un dels epicentres turístics més importants d’Europa. El 2017 va rebre més de 30 milions de turistes i va tornar a liderar el rànquing de les ciutats més visitades d’Europa, juntament amb Londres, París, Roma i Berlín. És un nou rècord històric que confirma la tendència creixent i imparable en la xifra d’arribada de turistes.

Però, quines són les conseqüències de tot això per a la gent de Barcelona, una ciutat amb poc més d’1,6 milions d’habitants? Un bon nombre d’estudis acadèmics constaten que el turisme de masses i l’especulació immobiliària que se’n deriva estan malmetent la ciutat i la seva vida veïnal fins al punt que està expulsant gradualment els veïns i veïnes de les seves cases i barris. El mateix padró d’habitants constata que, des de l’any 2008, el districte de Ciutat Vella, el més saturat de turistes, ha perdut gairebé 18.000 veïns i veïnes.

'City for sale' ens submergeix en la vida de quatre famílies barcelonines per mostrar-nos com el turisme de masses està aniquilant l’essència de la ciutat i contribuint a l’expulsió de veïnat. L’espectador/a connectarà d’immediat amb les diferents realitats que poden veure’s en el documental i, fins i tot, s’hi podrà sentir identificat/da. La pel·lícula apel·la a l’empatia i la reflexió, i revela, com ningú ho ha fet fins ara, el costat més humà d’un problema que ja no només és social, sinó també polític i econòmic, i que afecta tantes altres ciutats de moda com són Madrid, Venècia, Amsterdam, Lisboa, Roma, Praga o París.

Descripción del proyecto. Características, fortalezas y diferenciales.

'City for sale' és un documental 100% independent i autofinançat que va néixer el setembre del 2015. Fruit d'un malestar i una inquietud personal de veure el ritme preocupant a què la ciutat de Barcelona s'estava transformant, la seva directora va començar a implicar-se en l'Assamblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) amb la voluntat de sumar esforços en la defensa dels drets socials. La presa de consciència, el contacte amb activistes de tots els barris de Barcelona i l'auge dels moviments socials en contra de la massificació turística i la gentrificació, van fer que la Laura veiés clara la necessitat de fer un documental que anés més enllà de les estadístiques i traspassés el format televisiu. Va decidir, doncs, que 'City for sale' seria una pel·lícula que se centraria a ensenyar la vessant humana del problema a través de persones amb noms i cognoms. El documental és el resultat de prop de dos anys de seguiment a quatre famílies de Ciutat Vella i, a través de viure amb elles el seu dia a dia, ens adonem del mal irreparable que el turisme massificat i descontrolat està causant en les seves vides.

Montse
La Montse i el seu marit, el Joan, són víctimes de l’assetjament immobiliari. Han viscut tota la vida en un pis del barri Gòtic, amb contracte de renda antiga, o, el que és el mateix, indefinit. L’assetjament immobiliari, conegut també per 'mobbing', és una pràctica molt estesa a la capital catalana, sobretot al centre històric, on hi ha propietaris de finques que fan la vida impossible als inquilins amb contractes indefinits perquè marxin i per poder, d’aquesta manera, obtenir més rendibilitat dels pisos, que, sovint, acaben llogant a turistes a preus molt elevats. La Montse i el Joan viuen angoixats entre humitats, goteres, i, des de fa dos anys, també entre obres, perquè l’edifici, que ha anat buidant-se de veïns i veïnes, està sent rehabilitat.

Jordi
El Jordi viu dins d’un hotel. Temps enrere, l’edifici on es troba el seu pis era un edifici residencial convencional. Un dia, però, la propietària de la finca va tenir una idea: buidaria l’edifici de veïns per construir-hi un hotel de quatre estrelles. El que no va tenir en compte és que el Jordi és tossut i perseverant, i que no es donaria per vençut tan fàcilment. Tot i que va fer-li la vida impossible durant molts anys, el Jordi va aconseguir no moure’s de casa seva. És l’únic veí que va resistir. Això sí, va haver de pagar el preu de viure, literalment, dins d’un hotel, atès que la propietària va tirar endavant la seva idea i va construir l’hotel al voltant de la casa del Jordi. Al documental veiem com és la vida d’un home que viu dins d’un hotel i que se sent engolit pel turisme.

Carolina
La Carolina exemplifica el clàssic cas de la persona que s’afarta de viure entre bicicletes i restaurants de tapes i decideix marxar del centre. Fa poc més de deu anys que va comprar-se un pis al barri de Santa Caterina, al nucli antic de Barcelona, en el qual va viure fins que l’any passat va decidir llançar la tovallola i marxar a la perifèria. El barri que en el seu moment la va enamorar és ara un barri hostil per als barcelonins i ideal per als turistes. De la mà de la Carolina veiem com ha canviat el centre de Barcelona, recorrem els carrers infestats de gelateries, bars, botigues de 'souvenirs' i negocis de lloguer de bicis i segways. En el documental seguim tot el procés de la Carolina: des que comença a buscar pis fins que s’instal·la al nou barri, en què troba la pau que buscava des de fa temps.

Mai i Pepi
La Mai i la Pepi són filla i mare. Són el nucli dur d’una família típica de la Barceloneta, el barri de pescadors de Barcelona i, al mateix temps, el barri més castigat pel turisme de borratxera. Són dones amb caràcter, que parlen clar, de classe treballadora i amb un bronzejat envejable. Són el punt d’unió d’una família que ha quedat dividida per culpa del turisme i l’especulació immobiliària, atès que el fill de la Mai i la seva pròpia germana van haver de deixar el barri perquè no podien permetre’s pagar-hi un lloguer. La família es manté unida gràcies a elles, dones casolanes i compromeses amb el barri i la seva gent, i disposades a lluitar contra el turisme insuportable que els limita la vida i el dia a dia.
Amb elles, coneixem la lluita veïnal i l’auge dels moviments socials que estan originant-se a Barcelona en contra del turisme de masses i de l’especulació immobiliària que en resulta.

Motivación y a quién va dirigido el proyecto

La societat hiperconnectada i sobreinformada en què vivim sovint no ens deixa valorar la transcendència de les notícies que llegim. En plena era de Facebook, Twitter i Instagram, es podria dir que les notícies més aviat les consumim, a tones, a totes hores. Sovint, això acaba provocant indiferència, passivitat i fins i tot apatia en les persones. L'equip de professionals darrere de 'City for sale' teníem clar que, si volíem explicar la problemàtica que hi ha a Barcelona d'una forma que creés impacte, havíem de fugir del clàssic reportatge televisiu i aventurar-nos a fer una cosa més ambiciosa, fora de la nostra zona de confort. Gràcies a això hem aconseguit fer la primera pel·lícula documental que mai s'ha fet sobre el tema a Barcelona.

'City for sale' és un documental adreçat a un públic generalista. Les persones coneixedores de la problemàtica hi trobaran un valor afegit des del punt de vista narratiu, ja que mai s'ha fet una pel·lícula sobre aquest tema, i la gent que tingui sensibilitat social hi trobarà algunes claus per entendre millor per què el turisme descontrolat que hi ha a Barcelona és un problema que requereix mesures urgents.

L'objectiu és crear consciència, sensibilitzar sobre un problema cada cop més gran i estimular la mobilització social per reclamar, entre d'altres, el dret a l'habitatge. Volem, doncs, que arribi a molta, moltíssima gent, tant de Catalunya com de fora. Volem que el documental tingui repercussió també a escala internacional, i és per això que el portarem a festivals de cinema documental d'arreu del món.

Experiencia previa y equipo

Laura Alvarez, directora i guionista
Llicenciada en Periodisme (UPF, Barcelona) i graduada superior en Periodisme de Mitjans (University of Sydney) i Relacions Internacionals (Goldsmiths University of London), la Laura va començar la seva carrera en el món audiovisual fa poc més de deu anys. La seva evolució com a periodista i creadora de continguts audiovisuals ha anat sempre en paral·lel a un interès creixent per explicar històries humanes, motiu pel qual ha anat forjant una especialització professional en temes socials. Al mateix temps, la seva preocupació per l’impacte del turisme de masses sobre la vida veïnal de Barcelona la va motivar, a finals del 2015, a fer un pas més i assentar les bases de la que serà la seva primera pel·lícula documental.

Loris Omedes, productor
Bausan Films SL és una productora establerta a Barcelona des de 1989, liderada per Loris Omedes. La companyia aposta per la realització de produccions audiovisuals de qualitat destinades al cinema, la televisió, la publicitat i internet en què l'art i l'entreteniment convergeixin amb la finalitat de posicionar la companyia en una indústria audiovisual cada dia més competitiva. Tot plegat, procurant sempre integrar continguts que aportin un punt de vista particular i compromès amb la nostra societat i la realitat mundial. Bausan Films fa vint anys que fa cinema compromès socialment. Des de 'Balseros', llargmetratge que va estar nominat als Oscar® el 2004, fins a 'Cerca de tu casa', Bausan Films ha anat consolidant-se com una de les productores més compromeses del sector audiovisual, sense perdre de vista l’objectiu principal de qualsevol obra, que és entretenir. Una bona prova d’això en són un Peabody Award, un IDA Award, quatre premis Goya i una llarga llista de
premis nacionals i internacionals.

Àurea Castosa, muntadora
Llicenciada en Periodisme (UAB, Barcelona) i graduada superior en Muntatge Audiovisual (UPF, Barcelona), l’Àurea Castosa fa més de dotze anys que es dedica a la creació de continguts audiovisuals. L’any 2011 va dirigir el seu primer documental, 'Generació Sí-Sí', que actualment serveix com a material divulgatiu a la xarxa d’escoles públiques de Catalunya, i va ser a través d’aquesta producció que va descobrir que les seves dues especialitats conflueixen de manera ideal en el gènere de la no-ficció. El 2012 va rebre el premi Laus de Bronze per la creació de la careta del programa de televisió 'L’última troballa', atorgat per Foment de les Arts i del Disseny. Actualment, l’Àurea forma part del col∙lectiu audiovisual La Perrera, en el qual realitza tasques de direcció, producció, guió i muntatge.

Laia Manresa, assessora de guió
Llicenciada en Periodisme (UAB, Barcelona) i graduada superior en Escriptura de Guions per a la Televisió i el Cinema (UAB, Barcelona), la Laia Manresa té una llarga trajectòria en el món editorial i en mitjans de comunicació. L’any 2000 va començar a treballar amb el cineasta Joaquim Jordà, amb qui va escriure els guions de les seves darreres pel·lícules. L’any 2010 la Laia es va estrenar en la direcció cinematogràfica amb la pel·lícula documental 'Morir de dia' (Estudi Playtime, Únicamente Severo Films, TVC) i a partir d’aleshores ha anat combinant l’escriptura i els guions amb la realització audiovisual, especialment en l’àmbit documental. L’any 2013 va estrenar-se com a docent en el món universitari com a professora associada del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona, on actualment imparteix l’assignatura de Guió i Llenguatge Audiovisual.

Jordi Fernández, director de fotografia
Graduat en Realització Audiovisual (EMAV, Barcelona) i Fotografia (EASD Josep Serra i Abella, Hospitalet de Llobregat), en Jordi Fernández fa més de deu anys que treballa com a realitzador audiovisual, intentant aportar el seu granet de sorra a la innovació tècnica i artística de l’oblidada realització televisiva. Apassionat de la innovació tècnica en el món audiovisual, els nous formats i les noves eines que possibiliten crear i explicar històries de forma diferent, en Jordi fa més de deu anys que fa de realitzador de televisió. Amb un interès també creixent per les possibilitats que ofereix internet, el 2012 en Jordi va elaborar el vídeo viral 'Generación perdida', que va tenir més d’un milió de reproduccions en una setmana.

Cristhian Bonet, segon director de fotografia
Graduat en Realització Audiovisual (EMAV, Barcelona), amb només 16 anys en Cristhian Bonet va començar a treballar en diferents feines efímeres fins que va trobar la seva verdadera vocació: manifestar els seus pensaments, inquietuds i, sobretot, sentiments en imatges. El 2008 va començar a treballar com a realitzador, càmera i editor de vídeo en televisions locals, una feina que va compaginar amb la de videògraf per a una reconeguda escola de negocis. La realització televisiva, però, s’ha mantingut sempre com una de les seves grans passions i ben aviat va fer el salt a televisions d'àmbit nacional. Actualment treballa d’operador de càmera en el nou programa 'Cases d’algú', de TVC.

Eloi Manen, música
Graduat en Imatge i So (IP Sant Ignasi, Barcelona) i en Gravació i Postproducció (MK3 Barcelona), l’Eloi Manen és dissenyador de so i 'mixer' amb més de 15 anys d’experiència en el món audiovisual i un creador musical entusiasta. Autodidacte i polifacètic, l’Eloi és guitarrista i teclista en diverses formacions musicals, i compositor de bandes sonores originals per a publicitat, teatre, videojocs i curtmetratges com 'La metamorfosis de la palomita', de Miniature Films, o 'La poesía solo muere cuando termina', d’Adelaida Lamas.

Ronen Geva, so directe
Graduat en Audio i So (Kinneret College on the Sea of Galilee, Israel), en Ronen Geva va començar la seva carrera el 2006 als Eshel Recording Studios de Tel Aviv. Durant set anys va compaginar les tasques de gravació, mescles i postproducció de música jazz, clàssica i contemporània amb la seva passió: el so directe per a documentals. Això l’ha portat a participar en més d’un centenar de pel·lícules, entre elles 'Disturbing the Peace', guanyadora en la categoria de millor documental al Traverse City Film Festival, a l’Ebertfest i a Big Muddy Film Festival. Altres produccions que han comptat amb la seva implicació professional i personal han estat 'Muhi: Generally Temporary', nominada al Hot Docs International Film Festival i guanyadora del DocAviv Film Festival en la categoria de millor documental, o 'The Settlers', nominat al Sundance Film Festival i al Sheffield International Documentary Festival com a millor documental.

Lluís Sánchez, so directe
Graduat en Imatge i So (ITES, Barcelona), en Lluís Sánchez té una trajectòria de prop de vint anys en el sector audiovisual. Més d’una dècada com a tècnic de so de ràdio l’avalen com un professional dedicat i primmirat amb un especial interès pels continguts de caire social. Això l’ha portat a participar en l’elaboració de diverses sèries documentals per a ràdio i televisió.

Lastcrit SL, postproducció
Lastcrit SL va néixer l’any 2012 sota el lema ‘tot és possible’. Amb una experiència àmplia en el sector audiovisual, els membres fundadors d’aquesta empresa barcelonina de postproducció han treballat amb productores de primera divisió com Arrugastudio o Central de Producers, així com amb companyies de postproducció com Mozart, La Truka o Molinarei Audioclip, del grup Mediapro. Amb totes elles han liderat projectes encarregats per televisions com TVC o La Sexta, i per gegants del sector empresarial com Danone, Seat o Volkswagen. Amb una especial preferència per les produccions de televisió i cinema, recentment Lastcrit s’ha encarregat de la postproducció del programa 'Mago Pop' (Discovery Channel), del documental 'La dama dels escacs', d’Agustí Mezquida, i 'Mauthausen' 2030, de Miquel Romans. Tanmateix, l’empresa també pot presumir d’haver postproduït projectes encarregats per personalitats com Miguel Bosé, Samanta Villar, Marc Márquez, els germans Espargaró o Sito Pons.

Benja Villegas, disseny artístic
Format en Art Gràfic i Il·lustració (Escola Joso, Barcelona), en Benja Villegas va fer la primera incursió al món laboral apostant per muntar un estudi propi de disseny web. Després de cinc anys, el 2009, va iniciar una nova etapa com a grafista de televisió. Especialitzat en disseny gràfic per a informatius, en Benja és autor de nombroses caretes de programes de televisió, entre elles la del programa 'L’última troballa', guardonada el 2012 amb el premi Laus de Bronze que atorga Foment de les Arts i del Disseny. En els últims anys ha treballat com a grafista a diverses televisions locals i nacionals, una feina que ha anat compaginant amb projectes més arriscats i experimentals com el disseny artístic de documentals.

Compromiso social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Trabajo decente y crecimiento económico

  Promover el crecimiento económico sostenido, inclusivo y sostenible, el empleo pleno y productivo y el trabajo decente para todos

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Producción y consumo responsables

  Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles