Video sobre l'estat dels abocaments d'aigües residuals al Riu Gaià

Imagen de cabecera
Ver video
 • Ubicación Plaça de Sant Bernat, 1 Santes Creus, España
1ª ronda Quedan 19 días
En marcha!
Obtenido
€ 2.320
Mínimo
€ 1.500
Óptimo
€ 2.100
30 Cofinanciadores
Canal
 • Aportando € 15

  Si pots ajudar-nos fins amb 15 €
  • T’inclourem en els agraiments que publicarem al nostre web

  • La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho AQUÍ.

  > 02 Cofinanciadores
 • Aportando € 25

  Si pots ajudar-nos amb entre 15 € - 25 €
  • Agraïment al web + Samarreta conmemorativa.
   Podreu recollir la vostra recompensa el dia de la presentació del video,o us l'enviarem a tota Espanya contra-reemborsament.*

  • La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho AQUÍ.

  > 14 Cofinanciadores
 • Aportando € 50

  Si pots ajudar-nos amb entre 25 € - 50 €
  • Agraïment al web + Samarreta conmemorativa + Lot de cerveses artesanes el.laborades a Montferri (4)

  Podreu recollir la vostra recompensa el dia de la presentació, o us l'enviarem a tota Espanya contra-reemborsament.

  • La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho AQUÍ.
  > 09 Cofinanciadores
 • Aportando € 100

  Si pots ajudar-nos amb entre 50 € - 100 €
  • Agraïment al web + Samarreta + Regal a escollir: lot de cerveses artesanes (4) el.laborades a Montferri o guia "El Gaià recorregut i Patrimoni" + participació en caminada només per a col.laboradors de la campanya per a conèixer el patrimoni natural i cultural del Gaià.
   Podreu recollir la vostra recompensa el dia de la presentació, o us l'enviarem a tota Espanya contra-reemborsament.*

  • La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho AQUÍ.

  > 02 Cofinanciadores
 • Aportando € 150

  Si pots ajudar-nos amb més de 100 €
  • Agraïment al web + Samarreta + Lot productors locals conca del Gaià + participació en caminada només per a col.laboradors de la campanya per a conèixer el patrimoni natural i cultural del Gaià.
   Podreu recollir la vostra recompensa el dia de la presentació,o us l'enviarem a tota Espanya contra-reemborsament.

  • La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho AQUÍ.

  > 00 Cofinanciadores

Sobre este proyecto

Ajuda'ns a finançar un audiovisual per conscienciar de la necessitat de depurar les aigües residuals abans de vessar-les al riu.

Necesidades Tarea Mínimo Óptimo
Muntatge d’un audiovisual on es mostrin els abocaments al riu sense depurar
Obtenir fons per finançar els costos de la realització de l’audiovisual: incloent guió, filmació i muntatge.
€ 1.100
Contribució a la campanya de difussió a les xarxes socials per a conscienciar a la ciutadania.
Contribució a finançar una campanya a les xarxes socials on es mostrarà el video així com les valoracions de les diferents administracions involucrades en estat actual i plans a futur.
€ 600
Necesidades Material Mínimo Óptimo
Adquisició i gestió de recompenses per als participants
Amb aquest cost, volem cobrir les petites recompenses per reconeixer la contribució de tots els col.laboradors al projecte i la gestió de fer arribar les recompenses als participants.
€ 250
Necesidades Infraestructura Mínimo Óptimo
Comissions bancàries i despeses de Goteo.org
Per a fer aquesta campanya comptem amb la tecnologia i els recursos de Goteo.org, la qual rebrà una aportació per a cobrir els costos. També volem cobrir amb aquest import totes les comissions derivades de les transferències bancàries i altres mètodes de pagament.
€ 150
Total € 1.500 € 2.100
Imprescindible
Adicional

Información general

L'objectiu és realitzar un audiovisual i fer-ne difussió tant a xarxes socials com a mitjans de comunicació, per a conscienciar tant a la ciutadania com a l'administració, de la necessitat de depurar les aigües residuals i altres abocaments incontrolats que van a parar al riu, per preservar el difícil equilibri ecològic del Gaià.

A llarg termini el que volem és que es prioritzi i s'acceleri la construcció de depuradores en les aigües que es vessen al riu per a millorar-ne l'estat dels ecosistemes.

Descripción del proyecto. Características, fortalezas y diferenciales.

El projecte consta de dues parts:

 • Volem realitzar un vídeo que posi damunt la taula la problemàtica a que s’enfronta el riu, i els seu patrimoni natural i cultural, a causa dels abocaments d'aigües residuals i la manca endèmica de depuradores.

En diversos nuclis el clavegueram desaigua directament al Gaià. Moltes depuradores no estan previstes fins el 2027-2032. Algunes d’aquestes ja estaven planificades el 2008 i posteriorment el 2015, en els diferents Plans de Gestió de Conca de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua).

En les depuradores previstes, a més, només contemplen models mecanitzats que consumeixen força energia i no redueixen el nitrògen Volem que s'explorin d'altres sistemes més sostenibles. Informació https://www.terresdelgaia.cat/tag/depuradores/

El vídeo mostrarà alguns dels punts on es produeixen aquests abocaments i l'impacte que tenen.

 • Volem fer-ne difusió per les xarxes per arribar a la ciutadania i plantejar a l'Administració que la instal.lació de depuradores és un tema prioritari.

L'audiovisual s'utilitzarà com a principal actiu per a un pla de comunicació a través de diferents canals, amb especial focus a les xarxes, i que inclourà també continguts complementaris extrets de les informacions aportades per Ajuntaments de la conca del riu i l'ACA.

descripcio-del-projecte-1.png descripcio-del-projecte-6.png descripcio-del-projecte-7.png descripcio-del-projecte-8.png descripcio-del-projecte-9.png

Motivación y a quién va dirigido el proyecto

L’acció va dirigida al públic en general. Volem arribar al màxim nombre de persones, tant les que visquin a la conca del riu com les de qualsevol altre lloc, que estiguin interessades en la natura i en conèixer un patrimoni històric i etnogràfic que en molts casos no ha estat prou reconegut.

Volem arribar també a Ajuntaments, entitats, empreses i petits empresaris de tota la zona per a que coneguin aquest patrimoni i el valor afegit que la seva conservació pot tenir per al territori.

L'objectiu final és que el màxim de gent possible giri la mirada cap al riu i conegui i estimi aquest patrimoni i les seves problemàtiques, per tal que sigui reconegut, estimat, protegit i preservat.

motivacio-i-a-qui-va-dirigit-el-projecte.jpg motivacio-i-a-qui-va-dirigit-el-projecte-2.jpg motivacio-i-a-qui-va-dirigit-el-projecte-3.jpg

Experiencia previa y equipo

Terres del Gaià és una organització de persones compromeses amb el territori que s’estén al llarg de les valls i les planes del riu Gaià, des del naixement a Santa Coloma de Queralt, fins a la seva desembocadura al mar a Tamarit, passant per la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Tarragonés.

Des de la constitució de l’Associació, hem dut a terme moltes accions per a assolir els nostres objectius.

 • Una de les accions més populars és la Marxa de les Terres del Gaià que organitzem cada any per recòrrer caminant tot el curs del riu, de la qual s'han fet ja quinze edicions. Es complementa amb petites sortides a indrets concrets del territori amb l’objectiu de conèixer-ne diversos aspectes.

 • L’experiència de l’Associació en accions reivindicatives és llarga: organització de la Marxa del gaià que ha significat el contacte entre tota la conca i la recuperació de camins i patrimoni amb finalitats culturals i turístiques, la participació en accions de reivindicació del cabal ecològic del riu que va reportar un acord amb Repsol el 2011, accions per protegir el riu en les obres de desviament de la carretera C-31 al seu pas per Vilardida; organització de jornades de difusió dels productors locals, inventari del patrimoni fluvial, edició de la Guia del Gaià, i participació en accions de reivindicació territorial en els projectes d'implantació de macro infrastructures de renovables.

experiencia-previa-i-equip.jpg experiencia-previa-i-equip-2.jpeg experiencia-previa-i-equip-3.jpeg experiencia-previa-i-equip-4.jpeg

Compromiso social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Agua limpia y saneamiento

  Garantizar la disponibilidad de agua y su gestión sostenible y el saneamiento para todos

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Producción y consumo responsables

  Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles

 • Acción por el clima

  Adoptar medidas urgentes para combatir el cambio climático y sus efectos

 • Vida submarina

  Conservar y utilizar en forma sostenible los océanos, los mares y los recursos marinos para el desarrollo sostenible

 • Vida de ecosistemas terrestres

  Gestionar sosteniblemente los bosques, luchar contra la desertificación, detener e invertir la degradación de las tierras y detener la pérdida de biodiversidad