Salvem el Sant Pau

Imagen de cabecera
Ver video
Financiado el 17 / 05 / 2017
Cofinanciado!
Obtenido
€ 13.683
Mínimo
€ 10.500
Óptimo
€ 20.070
288 Cofinanciadores

Aportando € 5

Agraïment a la pàgina web

Difondrem el nom dels mecenes a la pàgina web

> 35 Cofinanciadores

Aportando € 15

Agraïment més un dia de lliure accés

El teu nom apareixerà a la pàgina web i podràs gaudir de les instal·lacions del gimnàs el dia que tu vulguis.

> 43 Cofinanciadores

Aportando € 25

Agraïment més una setmana de lliure accés

Agraïment a la pàgina web i podràs gaudir de les instal·lacions del gimnàs durant una setmana.

> 13 Cofinanciadores

Aportando € 30

Agraïment més una samarreta "Salvem el Sant Pau"

El teu nom apareixerà a la pàgina web i podràs passar a recollir una samarreta "Salvem el Sant Pau".

> 55 Cofinanciadores

Aportando € 35

Agraïment més una samarreta "Salvem el Sant Pau" + enviament

El teu nom apareixerà a la pàgina web i podràs passar a recollir una samarreta "Salvem el Sant Pau" i te la farem arribar.

> 08 Cofinanciadores

Aportando € 40

Agraïment més un fantàstic massatge terapèutic o relaxant

El teu nom apareixerà a la pàgina web i podràs gaudir d'un fantàstic massatge relaxant a les nostres instal·lacions.

> 33 Cofinanciadores

Aportando € 50

Agraïment més una mensualitat de lliure accés més una samarreta "Salvem el Sant Pau"

El teu nom apareixerà a la pàgina web i podrà gaudir de les nostres instal·lacions durant un mes a més de passar a recollir una samarreta "Salvem el Sant Pau".

> 26 Cofinanciadores

Aportando € 70

Agraïment més una jornada més un fantàstic massatge terapèutic o relaxant i una samarreta

El teu nom apareixerà a la pàgina web i podràs gaudir d'una jornada a les nostres instal·lacions i acabar amb un fantàstic massatge relaxant a les nostres instal·lacions més una samarreta de regal de "Salvem el Sant Pau"

> 11 Cofinanciadores

Aportando € 90

Agraïment més un trimestre de lliure accés més una samarreta "Salvem el Sant Pau"

El teu nom apareixerà a la pàgina web i podràs gaudir de les nostres instal·lacions durant un trimestre a més d'una samarreta "Salvem el Sant Pau" de regal.

> 14 Cofinanciadores

Aportando € 160

Agraïment més un semestre de lliure accés més una samarreta "Salvem el Sant Pau"

El teu nom apareixerà a la pàgina web i podràs gaudir de les nostres instal·lacions durant un semestre a més d'una samarreta "Salvem el Sant Pau" de regal.

> 05 Cofinanciadores

Aportando € 300

Agraïment més un any de lliure accés més una samarreta "Salvem el Sant Pau"

El teu nom apareixerà a la pàgina web i podràs gaudir de les nostres instal·lacions durant un any a més d'una samarreta "Salvem el Sant Pau" de regal

> 05 Cofinanciadores

Sobre este proyecto

Projecte cooperatiu. Ajuda'ns a salvar el gimnàs Sant Pau situat al barri del Raval en risc per l'especulació immobiliària.

Necesidades Tarea Mínimo Óptimo
Despeses judicials
L'acord per evitar el desnonament ens obliga a pagar a l'advocat del propietari els costos judicials de l'intent de desnonament.
€ 4.000
Comissions 1ª ronda
Comissió goteo 4 % + Comissió bancària 0.8 %
€ 500
Serveis vinculats a les recompenses
El cost assumit pel Gimnàs Social Sant Pau per poder proveir els serveis vinculats a les recompenses (missatgera, massatges i quotes d'entrada)
€ 1.500
Comissions 2ª ronda
Comissió goteo 4 % + Comissió bancària 0.8 %
€ 500
Necesidades Infraestructura Mínimo Óptimo
Fiança
Hem de fer front a dos mesos per avançat del nou contracte de lloguer en qualitat de fiança dels quals es cobriria un amb aquesta aportació.
€ 2.000
Regularització de lloguer
L'acord amb el propietari per evitar el desnonament ens obliga a fer front a una regularització del preu del lloguer per valor de 8000 € dels quals volem cobrir 6000 amb les vostres aportacions.
€ 4.000
Cobrir la totalitat de la fiança i la regularització del lloguer
6000 € que serviran per cobrir les despeses de fiança i la regularització del lloguer no cobertes per les aportacions al pressupost mínim.
€ 6.000
Necesidades Material Mínimo Óptimo
Impressió samarretes per les recompenses
Material per la promoció de la lluita del Sant Pau i per les recompenses de la campanya amb samarretes de comerç just i cotó ecològic.
€ 1.570
Total € 10.500 € 20.070
Imprescindible
Adicional

Información general

El gimnàs Social Sant Pau ubicat al barri del Raval de Barcelona, te més de 1100 usuaris dels quals 600 no paguen cap quota. Tenim diferents projectes socials adreçats a col·lectius. El gimnàs és un espai de resistència popular dins al barri que respon a la realitat i necessitats del veïnat, per una banda adaptem l'oferta d'activitats a la diversitat cultural, social i de gènere, i per l'altra tenim una linea d'obra social amb ajudes a les persones més vulnerabilitzades. Des de fa un any estem lluitant contra l'amenaça de desnonament per part de la propietat. Gràcies a la pressió popular hem aconseguit acordar la renovació del contracte de lloguer fet que passa pel pagament de 16.000 € abans del dia 28 d'abril. Ajuda'ns a salvar el Sant Pau

Descripción del proyecto. Características, fortalezas y diferenciales.

La singularitat del Sant Pau és difícil ja que parlar de sentiments i obrir-se mai és tasca fàcil. I explicar la seva singularitat és precisament explicar un sentiment. Oblideu-vos dels gimnasos que coneixeu. Aquest és un gimnàs construït des de baix per a totes. Sense exclusions.

Però si que hi ha algunes linies objectives que poden ajudar-nos a començar a entendre perquè és singular.

La primera singularitat és la seva gent, i la seva gent és el Raval. El Raval està compost per un 43% de població migrada dels quals el 62% freqüenten el gimnàs. Aquesta dada és important. Gent sense sostre, els "avis i Àvies" de sempre, socis i sòcies de més de 20 anys, persones trans, gent amb pocs recursos, "el pitjor del Raval" s'atreveixen a dir alguns. Per a nosaltres, un orgull. I de la manera més normal, el St. Pau va fer sempre els canvis necessaris perquè tots se sentissin còmodes i inclosos:

Horaris especials en Ramadà: les nostres sòcies i socis dejunen tot el dia fins a l'hora del sopar, i després tenen el rés, per això, aquell mes, tanquem a la 01:30.
Tenir companys de treball trans, així com socis i sòcies que s'anaven sense dutxar-se, ens va fer preguntar perquè? Sempre preguntar. Vam detectar la necessitat de tenir vestuaris diferenciats trans i així ho vam fer.
Ser l'únic gimnàs del Raval en el qual pots apuntar-te sense tenir regularitzada la teva situació.
En molts moments, socis i sòcies que han viscut o viuen al carrer.
Algun cas d'adolescents amb accés al gimnàs a canvi d'un seguiment del seu expedient escolar.
Deixar dos mesos de carència a la gent que no pot pagar.
Quan ens han dit que no podien pagar, preguntar fins a quant podien o deixar-los venir mentre la seva situació no millorava.

Sabem que tenim moltes deficiències, i que els nostres socis molta paciència. Quan no s'espatlla la caldera, ho fa la llum del bany, i sinó el ventilador, o la màquina de torn. Però sempre al final, ni que sigui amb pasta de dents ho hem arreglat. Hem sabut trobar el nostre lloc. Parlant amb els socis, fent-los partíceps de tot, des de la situació del gim fins a la seva possible millora. Ells han estat els que realment ens han fet tirar endavant. I és per això, que hem tret el millor de nosaltres. No tindrem l'última generació en sala de peses, però si molta empatia i proximitat. Els nostres professors, lluny d'estar cansats de fer-ho, t'envien la dieta a casa en cas que la requereixis, es prenen el seu temps per prendre un cafè amb tu, i si aquell dia és el pitjor de la teva vida, a part de en els exercicis físics se centren en els emocionals, perquè surtis amb el millor somriure. Coneixem les vides dels nostres socis, i ells les nostres, no hi ha res a amagar sota un xandall de segona mà.

salvem-el-sant-pau-c2.jpg

Motivación y a quién va dirigido el proyecto

L'ànima del Gimnàs Social Sant Pau ha estat el nostre motor i la nostra manera de sentir el barri. Aquesta ànima s'ha materialitzat en forma d'acció de suport als nostres veïns. 700 persones en risc d'exclusió social o pertanyents a col·lectius vulnerabilizats passen cada any per les nostres instal·lacions. Aquest suport s'ha articulat mitjançant convenis, alguns formals, altres no tant.

Amb el Casal d'Infants del Raval els obrim les portes de forma gratuïta per a totes aquelles activitats que necessiten. L'any passat per exemple es van fer 5 setmanes de piscina amb 120 places per setmana, boxa, hip hop i durant tot l'any els divendres un curs de natació per a reforçar les relacions materno-filials. obrim les nostres instal·lacions a entitats sense ànim de lucre com A.C.A.T.H.I. «Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants» o GENEREM «Associació Trans* de Barcelona». També tenim conveni amb la Casa Reces de la Fundació Esperança, un centre residencial d'acollida temporal per a dones.D'altra banda tenim altres acords no signats però igual d'importants, com per exemple amb el Sindicat Popular de Manters o amb persones del moviment trans, que imparteixen cursos d'autodefensa per a persones també trans.

Tot això és el nostre orgull i motor. La nostra motivació.

Però també ho és salvar un espai de la gent del barri, per la gent del barri, salvant-lo de l'amenaça de l'especulació immobiliària. Salvar el Sant Pau és sumar a la lluita per tornar els barris als veïns i veïnes.

salvem-el-sant-pau-f.g.-robles-48.jpg

Objetivos de la campaña de crowdfunding

Amb molt d'esforç estem lluitant per salvar el Sant Pau i en conseqüència, salvar algunes vides. Si, i ho diem amb la boca gran i el pit inflat. No només perquè salvar el Sant Pau significa salvar 17 nuclis familiars, els dels seus treballadors, sinó perquè també significa salvar un tros d'aquest barri.

Ja es pot dir, com diuen aquests grans futbolistes: el Sant Pau és més que un club. Som un col·lectiu, som una comunitat, som una família, som una tribu. Una tribu que lluita unida, sense demanar res a canvi i sempre pel canvi que creiem que necessita el nostre entorn.

Al Sant Pau es generen històries dia a dia. Volem que es segueixin generant. Socis que troben feina a partir d'altres socis. Socis que regularitzen la seva situació a través d'altres socis. Socis que troben suport després de la mort d'un ésser estimat. Socis que deixen de deambular pels carrers, o les drogues a través de l'esport. Sòcies d'edat avançada que allunyen la solitud de les parets ombrívoles de casa seva. Socis que passen els últims dies de les seves vides recordant amb els amics de fa 20 anys que van conèixer a la classe de tonificació, un passat no tan llunyà. Joves que troben un grup d'amics, que sense importar el seu origen de procedència aprenen i intercanvien codis, cultures, formes de pensar. Socis que davant els prejudicis donen la mà de qui se l'atén sense importar ètnia, religió o nacionalitat. Joves que desmotivats s'apliquen en els estudis amb l'objectiu de cultivar cos i ment. Socis i sòcies, que davant la falta de respecte d'aquesta societat i la encara gran ignorància i prejudicis sobre les persones trans, troben un espai on sentir-se còmoda, on fer esport de forma tranquila i on per suposat poder realitzar-se com persones trans.

El futur segueix sent incert, però nosaltres sabem el terra que trepitgem. No hem arribat fins aquí per a rendir-nos. El Raval necessita gent com nosaltres, com vosaltres. Barcelona necessita espais sans, de trobada, d'intercanvi, de relació. Aquesta ciutat, que com ja van dir altres, està morta, necessita espais amb vida, i plens de vida.

I el Sant Pau vol seguir sent això, un espai de tots i per a tots. Sense luxes, sense ambicions. On l'esport sigui esport, que ens uneixi i ens faci més forts. On no importin els estereotips de bellesa, on no es miri el cos sinó l'ànima. On, ens faci aixecar al del costat quan aquest caigui en comptes de fer-li ensopegar. On el camí sigui lent perquè impliqui anar tots junts. On la gent humil sigui qui construeixi la seva pròpia vida.

banys-populars-ronda.jpg

Experiencia previa y equipo

El Sant Pau és un gimnàs de barri amb més de 75 anys d'història, que va arrancar com els primers banys públics de la ciutat de Barcelona per donar servei de dutxes a un barri on la majoria de gent no tenia accés a la higiene personal i que amb el pas del temps ha anat sumant un equip amb experiència i vocació de servei als usuaris i al barri. En l'equip el formem 16 treballadores i treballadors, entre els que comptem amb 5 persones que porten més de 20 anys treballant al gimnàs.Tots hem constituït la cooperativa Gimnàs Social Sant Pau en la que els socis, els treballadors, els usuaris i el veïnat ens hem unit per assegurar el futur de la tasca social del Gimnàs Social Sant Pau.
Nota personal d'una de les treballadores:Mai havia vist fer tant amb tan poc. Treure tanta força de dins per fer el millor a fora. He vist com molts dels meus companys estaven a punt de perdre la casa per no poder pagar-la i com després d'aquesta greu notícia, fer-te el millor entrepà amb el millor dels seus somriures. He vist companys oferir diners de les seves butxaques per comprar una bombeta, una carpeta, o un xurro d'escuma. He vist al director del centre, el meu amic, escorxar-se per a pagar sempre primer els sous abans que els deutes que van deixar els antics propietaris i que ara s'els ha de menjar ell. He vist companys fer un torn doble sense esperar ser pagats per això, perquè poguessis preparar la festa sorpresa a la teva novia. He vist companys desviure's per un soci o sòcia, perquè aquell dia el va veure fotut. He vist companys trucar als socis perquè aquell dia no va venir al gimnàs i estaven preocupats. He viscut abraçades i somriures d'aquesta nova família, que de vegades sento que m'estima més que la meva pròpia. He vist amor entre els meus companys i companyes. Ho he viscut, i no vull que acabi. És més, vull que aquest amor el pugui gaudir tothom.

salvem-el-sant-pau-f.g.-robles-46.jpg

Compromiso social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Salud y bienestar

  Garantizar una vida sana y promover el bienestar para todos en todas las edades

 • Educación de calidad

  Garantizar una educación inclusiva, equitativa y de calidad y promover oportunidades de aprendizaje durante toda la vida para todos

 • Trabajo decente y crecimiento económico

  Promover el crecimiento económico sostenido, inclusivo y sostenible, el empleo pleno y productivo y el trabajo decente para todos

 • Industria, innovación e infraestructuras

  Las inversiones en infraestructura son cruciales para lograr un desarrollo sostenible.

 • Reducción de la desigualdad

  Reducir la desigualdad en y entre los países

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Paz, justicia e instituciones sólidas

  Promover sociedades, justas, pacíficas e inclusivas