L'Eskella: Posem la VIDA al CENTRE?

Financiado el 17 / 08 / 2022
Cofinanciado!
Obtenido
€ 15.066
Mínimo
€ 10.000
Óptimo
€ 15.000
179 Cofinanciadores

Aportando € 10

Nom a la paret de L'Eskella

Moltes gràcies per la teva col·laboració!
En senyal d'aquest agraïment, el teu nom apareixerà escrit a la paret del nou local de L'Eskella.

També serà així en la resta d'aportacions!

> 10 Cofinanciadores

Aportando € 15

Bossa de tela de L'Eskella

Amb aquesta col·laboració, rebràs una bossa de tela o 'tote bag' de L'Eskella, amb el disseny adjunt a la imatge.

> 15 Cofinanciadores

Aportando € 15

Tassa de L'Eskella

Amb aquesta col·laboració, rebràs una tassa amb el logo de L'Eskella adjunt.

> 09 Cofinanciadores

Aportando € 25

Bossa de tela + Tassa de L'Eskella

Amb aquesta col·laboració, rebràs tant la 'tote bag' com la tassa de L'Eskella, amb els dos dissenys vistos anteriorment.

> 20 Cofinanciadores

Aportando € 35

Bossa de tela + Copa de L'Eskella

Amb aquesta col·laboració, rebràs la 'tote bag' de L'Eskella i una copa de vidre amb el disseny adjunt a la imatge.

> 11 Cofinanciadores

Aportando € 35

Samarreta + Tassa de L'Eskella

Amb aquesta col·laboració, rebràs una samarreta L'Eskella amb el disseny adjunt a la imatge, així com la tassa.

> 20 Cofinanciadores

Aportando € 50

Samarreta + bossa + copa de L'Eskella

Amb aquesta col·laboració, rebràs la samarreta, la bossa de tela i la copa L'Eskella, amb el dissenys adjunts anteriorment. Tot en un! :)

> 35 Cofinanciadores

Aportando € 75

Sopar a L'Eskella + samarreta (x2)

Amb aquesta col·laboració, podràs gaudir d'un sopar per a dues persones al nou espai de L'Eskella, així com samarretes per a les dues persones.

*sopar per a dues persones al Bar del Centre, consistent en entrants, plat principal, beguda i cafè

> 17 Cofinanciadores

Aportando € 100

Sopar a L'Eskella + Entrades al Centre (x2)

Amb aquesta recompensa, a banda d'un sopar per a dues persones a L'Eskella, obtindreu entrades per a dues persones en qualsevol espectacle organitzat per “El Centre”.

> 14 Cofinanciadores

Aportando € 200

Sopar + Samarreta (x2) + posa nom a un Còctel!

Amb aquesta recompensa, a banda de gaudir del sopar per a dues persones a L'Eskella amb les respectives samarretes, posa el nom que vulguis al còctel que vulguis a la nova carta del bar!

*El nom ha de complir uns estàndards de correcció i ser aprovat per la comissió ètica de la entitat

> 10 Cofinanciadores

Aportando € 300

Lloguer de sala a El Centre + Samarretes

Amb aquesta recompensa s'hi inclou el lloguer de qualsevol sala/espai de “El Centre”, durant un dia sencer, amb el material estàndard disponible. Pensat per esdeveniments, dinars, celebracions, etc.
A banda, rebreu samarretes de L'Eskella per a 5 persones.

> 01 Cofinanciadores

Aportando € 500

Lloguer del teatre de El Centre + Samarretes

Amb aquesta recompensa, s'hi inclou el lloguer del teatre principal de El Centre, durant un dia sencer, amb el material estàndard disponible. Un espai usat per a concerts, celebracions, etc.

A banda, rebreu samarretes de L'Eskella per a 5 persones.

> 05 Cofinanciadores

Sobre este proyecto

Posem en marxa L'Eskella, associació cultural a Sant Vicenç dels Horts, per donar vida a l'espai del bar d'una entitat municipal històrica
Necesidades Infraestructura Mínimo Óptimo
Deutes acumulats local i restant del traspàs
Per posar en marxa el projecte, ens cal acabar de sanejar la situació econòmica del local després de El Centre n'adquirís la llicència
€ 5.000
Neteja i reparació
Per la posada en marxa del bar, ens cal fer càrrec dels costos de neteja i les reparacions necessàries en les instal·lacions del local per complir amb les normatives actuals.
€ 2.000
Remodelació
Si aconseguim superar l'objectiu mínim, podrem ser més ambicioses en la remodelació de l'espai i apostar per iniciatives necessàries per la programació cultural esperada, com un espai d'escenari.
€ 2.000
Necesidades Material Mínimo Óptimo
Estoc inicial
Ens cal una inversió inicial per tal de poder posar en marxa el servei del bar
€ 2.000
Renovació cuina
Hi ha certa maquinària de cuina que cal actualitzar per la posada en marxa del servei del bar.
€ 1.000
Programació cultural.
Si superem l'objectiu mínim, tindrem marge per poder plantejar-nos una primera programació cultural a l'espai del bar quan es posi en marxa.
€ 1.000
Nova maquinària
D'igual manera, si aconseguim arribar a l'objectiu òptim, podrem adquirir maquinària de cuina com un forn que ens permeti oferir una carta més ambiciosa al bar.
€ 2.000
Total € 10.000 € 15.000
Imprescindible
Adicional

Información general

Després de la pandèmia, Sant Vicenç dels Horts necessita recuperar espais de trobada i projectes que puguin ser motor del teixit associatiu i cultural municipal. L'Eskella neix com una col·laboració entre l'assemblea d'Skallots, organitzadora durant 20 anys de la Festa Major Alternativa, i l'actual junta directiva d'El Centre de Sant Vicenç dels Horts, que ha estat, des del 1880, una entitat cultural i de referència per als vicentins.

Amb la creació de L'Eskella, arranquem una associació cultural que tindrà com a projecte inicial la reobertura i remodelació de l'actualment clausurat bar d'El Centre. A través de la nova associació, es vol servir d’impuls per a donar una nova vida a l'espai, dotant-lo de contingut cultural i programació, i d’aquesta manera convertir-lo en un espai de trobada pel teixit cultural vicentí, que interpel·li als joves i que serveixi de llavor de noves iniciatives municipals.

Durant anys, El Cafè del Centre ha estat un espai de trobada a nivell municipal, que en els darrers anys ha viscut una davallada d'aquest tipus d'espais compartits, especialment amb l'arribada de la pandèmia. És per això que creiem necessari fer un esforç per recuperar un espai il·lusionant que gran part de l'entorn del teixit cultural vicentí es pot fer seu, creant noves sinergies i dotant de solidesa una entitat en una situació econòmica molt precària i amb necessitat de relleu generacional.

Descripción del proyecto. Características, fortalezas y diferenciales.

L'objectiu inicial del projecte és el de complir tots els passos necessaris per l'acondicionament i posada en marxa de L'Eskella, que utilitzarà l'espai abans conegut com a "Cafè del Centre", per tal de començar a oferir contingut i programació.

La necessitat de la campanya de finançament respon a les necessitats urgents per tal de posar el projecte en marxa, que són:

 • Pagar els deutes que arrosseguen tant el negoci com el local.
 • Netejar tot l'espai del bar i la seva cuina.
 • Fer les reformes necessàries en l'espai del bar i la terrassa per tal de complir amb les normatives actuals.
 • Dissenyar i reformar l'espai interior del bar.
 • Adquirir el gènere necessari per l'arrancada del bar.
 • Crear l'espai d'escenari i començar a projectar les primeres programacions, en cas d'arribar a l'objectiu òptim.

Amb al recuperació de l'espai, s'iniciaria l'activitat de l'associació, que té com a objectius:

 • Enfortir el teixit associatiu local
 • Promoure l'activitat cultural al municipi
 • Fomentar la cultura i la llengua catalanes
 • Promoure el consum responsable
backstage-gravacio-video-goteo-11-.jpeg

Motivación y a quién va dirigido el proyecto

Des de la renovada junta d'El Centre i des de l'assemblea d'Skallots, unim forces per crear una nova entitat que pugui resultar en un important espai de trobada pel teixit associatiu de Sant Vicenç dels Horts. Des de l’entitat cultural, neix en primer lloc la necessitat de dotar de solidesa a l'entitat en el seu procés de relleu generacional i de recuperar l’espai del que era el bar com a motor. Per la seva banda, amb 20 anys de Festa Major Alternativa a la trajectòria, Skallots troba en aquest projecte un espai on desenvolupar unes noves motivacions sorgides de l’actual assemblea, que vol anar més enllà dels actes que tradicionalment s’han realitzat a la Festa Major i crear un espai cultural fix al qual dotar de contingut.

Aquest projecte va dirigit tant a la massa de socis d’El Centre (actualment uns 350) com a potencials usuaris de l'espai. Com a Festa Major Alternativa, que en les seves darreres edicions ha comptat també amb una assistència d'entre 300 i 500 persones aproximadament, es compta també amb un teixit d'entitats culturals afins que històricament han fet ús de l'espai i que en les darreres edicions de la Festa han format part de la programació en la seva setmana cultural. És per això que creiem en el potencial del projecte a nivell municipal, i en la seva possibilitat de generar sinergies amb altres projectes similars del territori, des de la perspectiva cultural o de l'economia solidària.

Les activitats que perseguirà L'Eskella seran:

 • Gestió d'un espai de trobada amb servei de restauració
 • Programació i desenvolupament d'activitats entre agents socials del territori
 • Planificació i gestió d'esdeveniments culturals
 • Cessió de l'espai per la divulgació de l'obra de creadors i creadores locals
 • Comunicació oficial en llengua catalana
 • Gestió prioritzant el criteri de sostenibilitat
67757930-10217759858140128-836062830670118912-n.jp

Experiencia previa y equipo

Per la posada en marxa del projecte comptem amb l'equip humà de la renovada assemblea d'Skallots i de la nova Junta Directiva d'El Centre. Des del Centre es compta amb un coneixement profund dels socis i l'activitat de l'entitat (de la qual se'n pot saber més de la seva activitat a través de la seva pàgina web), a banda de comptar des dels darrers mesos amb la propietat de la llicència del bar de l'enitat, que es troba en les mateixes instal·lacions.

D'aquesta forma, tenim a l'abast l'infraestructura bàsica, la complicitat de l'entitat i la massa social de les diverses organitzacions. Des d'Skallots, es compta amb l'experiència d'organització de 20 anys de la Festa Major Alternativa, per tal de posar en marxa i dinamitzar l'espai del bar.

img-20220429-wa0010.jpg

Compromiso social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Producción y consumo responsables

  Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles

 • Alianzas para lograr los objetivos

  Revitalizar la Alianza Mundial para el Desarrollo Sostenible